Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ  

Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ
Union Royale Professionelle du Personnel des Etudes Notariales de Belgique

NL FR De Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel @ twitter De Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel @ facebook

Leden log-in

Gebruikersnaam of e-mail

Wachtwoord
 

Familiedag 22 september 2012 : Provinciedomein Raversijde (Oostende).

Een zestigtal dapperen van de Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel maakten dit jaar de trip naar het Provinciaal Domein Walraversijde, vlakbij de luchthaven van Oostende, of beter gezegd “Ostend-Bruges International Airport” en dit doorheen het typisch Belgisch wisselvallig weertje.

Eenmaal aangekomen verwelkomt de zon ons in de cafetaria Walrave.

Om praktische redenen verdelen we ons in drie groepen, één Franstalige en twee Nederlandstalige.

Vooreerst maken we een wandeling in de archeologische site Walraversijde, doorheen het gereconstrueerde middeleeuwse landschap die ons naar vier vissershuizen brengt: het huis van de rijke reder, de woonst van de vissersweduwe, het huis van de bakker/visroker en zijn gezin en de rokerij/bakkerij. Dankzij de audiogids begeleiden de stemmen van de middeleeuwse bewoners ons doorheen hun woningen. De bouw van deze vier gebouwen steunt op de resultaten van het archeologisch onderzoek. Ze werden zelfs met de originele middeleeuwse bakstenen van het dorp heropgebouwd. Alle voorwerpen in de huizen zijn getrouwe replica’s van de vondsten uit de voorbije jaren.

We eindigen onze eerste wandeling in het museumgebouw waar de originele voorwerpen (o.a. keramiek - aardewerk - vissersgerei - munten - wapentuig …) in hun context worden geplaatst met behulp van de nieuwste interactieve technieken. Het leven van de middeleeuwse vissers wordt er op een levendige en educatieve manier geëvoceerd.

Eenmaal het museum uit worden we verwelkomd door een lekker ijsje; Een leuke wedstrijd (met als inzet een heuse barbecue en een croque monsieur toestel, aangeboden door sponsor Fresh-Spegelaere) maakt deze welgekomen intermezzo compleet.

Vervolgens zetten we onze tocht verder in het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren Oostende (VOC), gelegen vlakbij de site Walraversijde; Daar kan men terecht met alle gekwetste, met olie besmeurde of zieke vogels en andere wilde dieren. Hun doel is hulp te bieden aan deze dieren en ze te verzorgen zodat deze terug probleemloos in de vrije natuur zouden kunnen worden vrijgelaten. Onze gids leert ons meer over de dagelijkse werking van het VOC, de problemen die de dieren in onze natuur ondervinden of hoe je zo’n dier in nood kan helpen. Mijn hoed af voor de hulpverleners (hoofdzakelijk vrijwilligers) die zich dagelijks, met veel enthousiasme en met een groot hart voor de dieren en de natuur, blijven inzetten.

Teruggekomen bij de cafetaria Walrave worden we overladen met een tas vol lekkers en interessante uittips voor de stad Oostende.

We eindigen de familiedag met een gezellig onderonsje in de cafetaria Walrave met een aangenaam geurende koffie en een lekker stuk taart.

Vele dank gaat uit naar de organisatoren, de sponsors, de gidsen en alle deelnemers voor deze meer dan geslaagde familiedag.

FOTO'S: zie ledenportaal

Share
01/01/2019  LIDMAATSCHAP 2019
01/01/2019  BRUGDAGEN 2019
01/01/2019  LOONBAREMA
Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽKoninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ
Union Royale Professionelle du Personnel des Etudes Notariales de Belgique