Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ  

Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ
Union Royale Professionelle du Personnel des Etudes Notariales de Belgique

NL FR De Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel @ twitter De Nationale Beroepsvereniging van het Notarispersoneel @ facebook

Leden log-in

Gebruikersnaam of e-mail

Wachtwoord
 

VERSLAG

Zaterdag 27 april 2013 – Nationaal congres Beroepsvereniging notarispersoneel en
tevens viering van het 50-jarig bestaan Beroepsvereniging notarispersoneel, afdeling Limburg,
in Hotel Stiemerheide te Genk.

Naar gewoonte wordt er tijdens het jaarlijkse nationaal congres van de Beroepsvereniging een programma uitgewerkt voor de partners van de congresgangers. Zo ook dit jaar.
Om 10 uur werd de groep van 12 personen afgehaald aan Stiemerheide. Met de autobus van Kroon Reizen werden ze veilig naar C-mine, de voormalige mijngebouwen van Winterslag, gebracht.
De gids nam hen mee op een uniek belevingsparcours: de C-mine expeditie. Een avontuurlijke tocht die startte in het Energiegebouw van de C-mine site en die hen onder dompelde in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen. Eerst werd er afgedaald tot 6 meter diep waar heel wat verrassende installaties te zien waren. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel maakten unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties. In de interactieve geluidscel mochten de deelnemers zelf aan de slag. Ze konden er hun eigen mijn-‘sound’ produceren door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of ze mochten proeven van de atmosfeer terwijl ze ronddwaalden in een doolhof op weg naar de bovengrond. Het hoogtepunt van de expeditie was de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein: die is meer dan 60 meter hoog! De dapperen kwamen boven uitgeput aan en kregen als beloning een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder ‘grote’ waaghalzen, was er een stop op 15 meter hoogte. Maar ook hier kon men al genieten van het weidse zicht op het prachtig gerenoveerde plein. Het was al vlug 12 uur en de autobus stond klaar om de deelnemers terug naar Stiemerheide te brengen voor een gesmaakte lunch.

Na de lunch werden de deelnemers opnieuw naar C-mine gebracht. Omdat de groep om 14.30 uur al aan het bezoekersonthaal aankwam en met de gids pas om 15 uur was afgesproken, werd beslist om even een kort bezoek te brengen aan het atelier van Piet Stockmans, een internationaal gerenommeerde keramist, die gehuisvest is op C-mine. Piet(er) Stockmans (1940) is één van Vlaanderens meest gekende hedendaagse kunstenaars en Vlaams cultuurambassadeur. Hij is gespecialiseerd in het vervaardigen van handwerk in kleine series en van originele kunstwerken. In zijn atelier kon de groep het mooie servieswerk en diverse kunstwerken bekijken en kopen.
Om 15 uur stond de gids klaar in de Basic Brasserie en werd de groep ontvangen met koffie en koek.
Van daaruit startte dan de ‘ingrediëntentocht’ in de Vennestraat, een typisch multiculturele winkelstraat in Genk. De gids vertelde onder andere over het ontstaan van de cités, de winkelstraten en het mijnverleden. Er werd een bezoek gebracht aan ‘Galleriet’, een initiatief van interieurarchitect en meubelontwerper Gilberte Claes. Zij toont er haar eigen meubelen en objecten, samen met het werk van Scandinavische collega's. ‘Galleriet.Finse’ presenteert authentieke Scandinavische meubelen in 'Funkis' stijl. In ‘Casa Plagia’, een zaak met Italiaanse specialiteiten en delicatessen, verse groenten en fruit en tevens verse, zelfgemaakte lasagne, arancini enz…, mochten de deelnemers proeven van lekkere Italiaanse kazen. Natuurlijk werd er ook genoten van een fris glaasje Limoncello. In de gezellige en verzorgde supermarkt ‘Dudemsa’ vonden ze naast de algemene producten een grote verscheidenheid van typische Oosterse en Turkse producten en gerechten. Ook hier werd er geproefd van zelfbereide vleesgerechten. Ondertussen was het al ruim 17 uur geworden en werd de groep terug gebracht naar Hotel Stiemerheide.
Net op tijd om van outfit te veranderen en klaar te maken om deel te nemen aan de jubileumviering met receptie, huldiging en culinair 4-gangen diner onder muzikale begeleiding van de ‘Marco Polo Band’.

Simonne Maes.

Share
01/01/2019  LIDMAATSCHAP 2019
01/01/2019  BRUGDAGEN 2019
01/01/2019  LOONBAREMA
Koninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽKoninklijke Beroepsvereniging voor het Notarispersoneel van BelgiŽ
Union Royale Professionelle du Personnel des Etudes Notariales de Belgique